Urvaste mõisa nurk sai talusildid

Kevadel 2022 saime Ruhingu külale kohaliku omaalgatuse programmi toel talusildid. Projektis osalesid peaaegu kõik talud, nii on ühise kujunduse efekt Kanepi poolt tulles kohe tunda.

Sildisoovist tervele külale rääkis aasta või paar tagasi Maia Parts, kelle maa peal on nüüd lisaks Ojaveere talu sildile ka Urvaste kandi alguse tähis. Kujundajale Epp Margnale sai antud edasi soov, et lisaks tekstile oleks sildil pisike sümbol, mis viitaks korraga nii Urvaste mõisale kui ka meie tammehiidudele. Nii sündiski kolme tõruga „vapimärk“.

Lasergraveeringus sildid valmistas kunagi seltsimajas tegutsenud Ahti Parijõgi (Sujuri OÜ), kinnitusklambrid Baltic Steelarc OÜ ning jalgadeks said K-Rautast soetatud metallist aiapostid. Kuna metallihindade tõusu tõttu jäid eritellimusel postid tegemata, siis jäi meil veidi raha ka paigaldustööde jaoks (Rolger Ehitus OÜ), kuhu talud panid oma rahalise lisapanuse.

Projekti kirjutas ja elluviimist korraldas Airi Hallik-Konnula Väike-Tarvastu talust. Suur aitäh Maiale, Rainerile, Maile, Andresele, Kerstile, Paadimeistritele, Trumpidele ja kõigile teistele kaasamõtlemise ja positiivse energia eest! Aitäh Irene, et kirjutasid artikli vallalehte; aitäh pillimängu eest lõpupiknikul, Maia; aitäh Karl, toreda matka eest!