XVIII Urbanipäeva laat tuleb koos rohelise kogukonnafestivaliga

Traditsiooniline Urbanipäeva laat tuleb sel aastal koos kahepäevase kogukonnafestivaliga „Süämega tettü süük“, mille eestvedaja on Võrumaa Arenduskeskus. 17. mail on festivali noortepäev – kiriku juures tuleb kuus õpituba mitmetele Antsla, Kuldre ja Urvaste kooli klassidele ja lasteaia vanematele rühmadele.

Ka laadapäeval 18. mail saab lisaks laadamelule osa põnevatest loengutest ja töötubadest. Lektoriteks on ülikoolide õppejõud, kes kõnelevad muutuvast kliimast, putukamürkidest, ravimireostusest, mullaelustikust, taaskasutusest, rahatarkusest. Töötubades saab õppida ise seemneid kasvatama, loodusest söödavaid taimi otsima, jäätmevaba kööki looma. Loengud ja õpitoad on eelregistreerimisega. Tänu festivalile on laat tänavu omajagu pikem, kestab kell 9-15.

Müüjad saavad ennast registreerida internetis https://forms.gle/kpSZgFdzCoJXzPCw7 või helistades telefonil 5206001. Ootame ainult ise kasvatatud, ise valmistatud või käsitööna valminud tooteid. Me ei kasuta ühekordseid nõusid ja ka pakendite kasutamist palume piirata. Mulluselt Rõuge festivalilt tahame Urvaste kirikuparki tuua kotipuu, kuhu laadalised saavad riputada oma ülearuseid kandekotte ja need, kellel vaja, saavad neid sealt jällegi võtta.

Et meie ühine ettevõtmine õnnestuks, ootame kõiki 4. mail suurele talgupäevale Urvaste kirikuparki!

Kogukonnafestivali „Süämega tettü süük” korraldavad SA Võrumaa Arenduskeskus, Antsla Vallavalitsus ja Urvaste Külade Selts ning seda korraldatakse koostööprojekti “Lõuna-Eesti aiasaaduste väärindamiskeskuse arendamine” raames, mida rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi meetmest “Atraktiivne piirkondlik ettevõtlus- ja elukeskkond”.