Urvaste Külade Seltsi tegemistest 2020. aastal

Eelmine aasta möödus Urvaste Külade Seltsil suuresti koroonapandeemia tähe all – esmakordselt jäi ära Urbanipäeva laat (õigemini toimus see e-laada ja väikese ringi rohevahetusena) ning palju teisi laatasid, kus selts oleks saanud kama müüa. Seltsimajas tuli ära jätta mitmed kinoseansid ja ka seltsirahva igakuised kokkusaamised. Siiski toimus kokku 18 külakino seanssi kokku 406 külastajaga. Rahvarohkeimad filmid olid „Olemise ilu“, mil toimus ka kohtumine Mart Jüssiga; film Talve, mida näitasime lausa kolm korda ja lastefilm „Sipsik“, millega koos pakkusime omatehtud sipsiku-küpsiseid ning oli nukkude ja raamatute näitus.

Teised kaalukamad ettevõtmised olid puuskulptuuride päevad augustis, mil pakkusime osalejatele toitlustust ja öömaja; 13.-15.08 „Vunki manu“ loometalgud seltsimajas, millest sai alguse Võrumaa mahesaadikute võrgustik; septembris Contra ja Marie Heibergi sünnipäeva tähistamine matka ja luuleõhtuga.

Positiivse  rahastusotsuse sai LEADER-projekt seltsimaja 21 akna restaureerimiseks. 2021.aasta kevadeks on neist valmis 13.  Põhiliselt oma maja jõududega lammutasime seltsimaja otsakorteris pliit ja ahi ning remontisime ruumid külaliskorteriks, kus toimuvad ka massaažiseansid oma kogukonna abivajajatele. Teenustööna valmis sama korteri WC ja dušinurk ning restaureeriti korteri aknad. Kohaliku omaalgatuse programmist saime toetuse nõudepesumasina soetamiseks. Sihtotstarbelist toetust saime ka Antsla vallalt. Omatulu teenis selts põhiliselt kama müügist (valmistasime 1200 kg erinevaid kamasid) ja suvise toitlustusteenusega Pokumaal. Valmistasime ja pakendasime külaköögis ka 1300 liitrit mahedat õunamahla. Palgalisi töötajaid oli kaks, mõlemad osalise koormusega.